1616556575264772

Klimabrøl: Kan vi sykle mot en grønnere fremtid?

Klimabrøl: Kan vi sykle mot en grønnere fremtid?

2448 3264 Amanda Stave

De fleste har nok fått med seg at Greta Thunberg i går var ankommet Portugal etter tre lange uker på seilbåt fra USA. Hun skal som kjent være med på FNs klimatoppmøte i Spania nå i desember. På sin Instagram-konto beskrev hun det som om at hun hadde levd under en stein de siste ukene og at hun nå skal forsøke å “catch up with the world” der hun går snublende gjennom Lisboas nydelige gater.

Dette bildet er lånt fra Thunbergs konto på Instagram

Byen Madrid skal være scenen for FNs store klimatoppmøte, hvor så mange som nesten 200 land har samlet seg for å forsøke å bremse den globale oppvarmingen med 1,5-2 grader. Her i Norden arrangeres det også en mindre samling for klimaengasjerte på Norrsken i Stockholm sentrum.

I den sammenheng skal vi i iTarget også være med, da vi skal dokumentere reisen til den norske proffsyklisten Jonas Orset (29) fra foreningen «Green Cycling Norway». Reisen skal han ta sammen med sine nordiske lagkamerater Ketil Wendelbo Aanesen (41, Norge), Christian Orry (43, Danmark) og Erno Kainulainen (34, Finland), samt Aaron Apew (34, Storbritannia). De har nemlig blitt utfordret av Nordisk ministerråd til å sykle fra Oslo til Stockholm, og det hele starter i morgen 5.desember klokken 12.00 fra Service Course Oslo ved Kjølberggata 21.

Orset har tidligere syklet 1400km fra Oslo til Polen for å vise sitt engasjement i sammenheng med klimatoppmøtet som ble holdt i Katowice i fjor. Sykling er en viktig brikke i arbeidet for en grønnere verden, da hver kilometer som sykles sparer samfunnet for nesten 15kr i helse- og miljøgevinst (Helsedirektoratet). I tillegg er det mulig å spare 15 milliarder kroner om sykkelreiser dobles bare i Oslo.

Bildet er lånt fra Orsets egen nettside

«Green Cycling Norway» er grunnlagt av Orset selv, og Thomas Rem. De skapte konseptet «Tour de Klima» for å bygge på og vise mer av sin interesse og lidenskap for temaet. Ønsket er å komme nærmere målet om at 16% av alle reiser i Oslo skal gjøres med sykkel innen de neste 5 årene, foreningen har dermed en viktig rolle når det gjelder å inspirere og motivere andre til å ta i bruk det miljøvennlige transportmiddelet.

Det er kanskje mange som har vurdert å ta i bruk sykkelen på heltid, men hva med vinteren? Orset og gjengen ønsker å vise andre på sin 600 km reise fra Oslo til Stockholm at dette er godt mulig, selv om de selv er klar over at det ikke er veldig komfortabelt eller enkelt. Om du er interessert i å følge reisen kan du følge med på våre sosiale medier fra i morgen og frem til deres antatte ankomst 7.desember klokken 19:00. En liten dokumentarvideo kommer også påfølgende av reisen.

Les mer her, her og her.
Du kan også følge selve prosjektet på Facebook.

Animasjon – Reklamevideo – Interaktiv video – Webdesign – Markedsføring – Profilartikler

VI ER DIN

TOTALLEVERANDØR

iTARGET AS – Kundeservice og salg

Åpningstider : Alltid åpent
Adresse : Nyhavn 8, 5042 BERGEN
Telefon : 412 85 149